Rijschool Rotterdam is de weg naar jouw rijbewijs!

heade rtl
funx

Corona en rijlessen

Auto- en motorrijlessen en Corona mag met de juiste maatregelen !

Regels voor auto-, motor- en brommerrijlessen

Regels tegen verspreiding corona bij rijexamens en rijlessen
Met ingang van 3 maart 2021 zijn alle rijlessen door rijscholen en praktijkexamens door het CBR weer mogelijk. Praktijkexamens voor bromfiets en motor zijn vanaf 22 februari 2021 hervat.

Examen CBR
Alle praktijkexamens en rijtesten gaan door vanaf 3 maart 2021. Tijdens het rijexamen mogen maximaal 2 personen (1 examinator en 1 leerling) in een auto zitten. Dit betekent dat een instructeur niet aanwezig kan zijn bij het examen.
Theorie-examens en theorielessen zijn niet toegestaan.
De praktijkexamens voor bromfiets en motor worden sinds 22 februari 2021 weer hervat.
Op de website van het CBR staat meer informatie over CBR-examens. Het CBR heeft ook meer informatie over de geldigheidsduur van de uitkomsten van afgelegde examens, waaronder het theorie-examen. Die blijven in sommige gevallen langer geldig.

Regels voor auto-, motor- en brommerrijlessen
Rijlessen zijn voor auto’s, bussen en motoren vanaf 3 maart 2021 toegestaan.

Daarbij moet iedereen zich zoveel mogelijk aan de basisregels houden. Tijdens de rijles mogen maximaal 2 personen (1 instructeur en 1 leerling) in een auto zitten.

De rijlessen voor bromfiets en motor zijn vanaf 22 februari hervat. De maximale groepsgrootte buiten geldt ook bij praktijklessen op de motor en brommer (maximaal 1 instructeur en 1 leerling). Daarnaast gelden de basisregels, bijvoorbeeld:

1,5 meter afstand houden;
het volgen van het hygiëneprotocol: bij voorkeur eigen motorkleding en helm leerling en anders ontsmetten.

Bron: Rijksoverheid