Rijschool Rotterdam is de weg naar jouw rijbewijs!

heade rtl
funx

Auto- en motorrijlessen en Corona

Auto- en motorrijlessen en Corona mag met de juiste maatregelen !

Regels voor auto-, motor- en brommerrijlessen

Regels tegen verspreiding corona bij rijexamens en rijlessen
Met ingang van 3 maart 2021 zijn alle rijlessen door rijscholen en praktijkexamens door het CBR weer mogelijk. Praktijkexamens voor bromfiets en motor zijn vanaf 22 februari 2021 hervat.

Examen CBR
Alle praktijkexamens en rijtesten gaan door vanaf 3 maart 2021. Tijdens het rijexamen mogen maximaal 2 personen (1 examinator en 1 leerling) in een auto zitten. Dit betekent dat een instructeur niet aanwezig kan zijn bij het examen.
Theorie-examens en theorielessen zijn niet toegestaan.
De praktijkexamens voor bromfiets en motor worden sinds 22 februari 2021 weer hervat.
Op de website van het CBR staat meer informatie over CBR-examens. Het CBR heeft ook meer informatie over de geldigheidsduur van de uitkomsten van afgelegde examens, waaronder het theorie-examen. Die blijven in sommige gevallen langer geldig.

Regels voor auto-, motor- en brommerrijlessen
Rijlessen zijn voor auto’s, bussen en vrachtwagens vanaf 3 maart 2021 toegestaan.

Daarbij moet iedereen zich zoveel mogelijk aan de basisregels houden. Tijdens de rijles mogen maximaal 2 personen (1 instructeur en 1 leerling) in een auto zitten.

De rijlessen voor bromfiets en motor zijn vanaf 22 februari hervat. De maximale groepsgrootte buiten geldt ook bij praktijklessen op de motor en brommer (maximaal 1 instructeur en 1 leerling). Daarnaast gelden de basisregels, bijvoorbeeld:

1,5 meter afstand houden;
het volgen van het hygiëneprotocol: bij voorkeur eigen motorkleding en helm leerling en anders ontsmetten.

Bron: Rijksoverheid

Regels voor CBR-praktijkexamens

In lijn met het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen te versoepelen, gaan alle praktijkexamens, toetsen en rijtesten weer door bij het CBR vanaf 3 maart. Sinds 22 februari is het alweer mogelijk om praktijkexamens te doen voor bromfiets, brommobiel en motor voertuigbeheersing.

Met de lage slagingspercentages van nu, zijn er 600.000 examens en toetsen in te halen als gevolg van corona. Dus gaat het CBR maximaal zijn capaciteit uitbreiden en overwerken. Maar er is meer nodig. Daarom roepen we alle kandidaten met hun opleiders op om pas examen te doen als ze goed zijn voorbereid. Hoe minder herexamens er komen, hoe eerder er weer snel examen gedaan kan worden.

De huidige hygiënemaatregelen van het CBR blijven gelden. Daarmee willen we de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dit doen we voor de veiligheid van onze klanten, opleiders en medewerkers.

Bron: CBR

Regels voor het theorie-examen

e kunt op dit moment geen theorie-examen doen door corona. Vanaf dinsdag 16 maart mogen wij wel weer starten met het afnemen van theorie-examens voor het beroepsvervoer. Theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart gaan nog niet door. We hopen hier snel groen licht voor te krijgen, maar verwachten voor 30 maart geen verdere versoepelingen.  

Bron: CBR