Rijschool Rotterdam is de weg naar jouw rijbewijs!

heade rtl
funx
autorijschool rotterdam

Wordt jij blij van geslaagde leerlingen?

Wacht niet langer en meld je direct aan!

Wordt jij blij van geslaagde leerlingen​?

Wacht niet langer en meld je direct aan!

Opleiding tot rijinstructeur

Zelf rijinstructeur worden? Rijschool Enjoyriding biedt een uitstekende opleiding tot rijinstructeur aan in Rotterdam. Een leuk beroep, vinden wij! Je hebt te maken met de meest uiteenlopende typen mensen en geen dag is hetzelfde. Iemand uiteindelijk blij maken met zijn of haar rijbewijs, daar doe je het voor! Als rijinstructeur heb je elke keer te maken met een andere chauffeur met sterke en zwakke eigenschappen. Hier speel je op in als rijinstructeur. Mensenkennis, het herkennen en aanpakken van zwakke eigenschappen en benutten van sterke kwaliteiten, dat is de sleutel tot het rijbewijs. Natuurlijk ben je sociaal en werk je graag zelfstandig. Enthousiast geworden? Rijschool Rotterdam in Rotterdam ontvangt jou graag voor de opleiding tot rijinstructeur!

Uitleg opleiding

Onze opleiding tot rijinstructeur brengt je de juiste vakkennis bij en zorgt ervoor dat je over de juiste kennis beschikt om mensen te laten slagen. Onze opleiding tot rijinstructeur bestaat uit de volgende 3 fases:

Fase 1 - Competente verkeersdeelname

In fase 1a behandelen we de theorie van de rijtaak en de verkeersveiligheid. In fase 1b wordt de eigen rijvaardigheid getoetst door middel van een praktijkexamen. Dit is het eerste praktijkexamen van de rijinstructeur opleiding.
 

Fase 2 - De didactische voorwaarden

In fase 2a behandelen we de lesvoorbereiding. In fase 2b komt de les uitvoering en de evaluering hiervan aan bod. Behaal je fase 1 en 2, dan kun je stage gaan lopen.
 

Fase 3: Stage

In de laatste fase ga je passief en actief rijlessen bijwonen. Hierna volgt er een stagebeoordeling bij het IBKI als officieel examen. Behaal je deze, dan ben je klaar met de rijinstructeur opleiding en kun je na aanvraag de WRM pas ontvangen.
 

Opleidingskosten

Fase 1 & 2

Opleiding bestaat uit:

Nu voor € 3270

Fase 3

Opleiding bestaat uit:

Nu voor € 1500

Examenkosten

De examens zijn:

Nu voor € 960

Belangrijk om te weten:

*Kies jij voor de opleiding rijinstructeur zonder fase 3, dan ben jezelf zelf verantwoordelijk voor: Het regelen van Fase 3, een examenvoertuig en CBR leerling op je examen, het juist doorlopen van je stageopleiding en gebruik van je stageportfolio en je bent zelf verantwoordelijk voor je bevoegde stagementor, De kosten voor je externe stageplaats variëren van € 400,- tot soms wel € 1.500,- Zonder stage is er geen diploma tot rijinstructeur mogelijk.

*De opleiding inclusief stage is onder voorbehoud van voldoende beschikbare stageplaatsen bij verkeersscholen.

Let op: Prijswijzigingen voorbehouden! Eventuele herexamens en herexamenlessen zijn in dit overzicht niet meeberekend.